Пламъци изпепелиха ферма край Велико Търново: Изгоряха стотици животни

228
Снимка: Facebook/ВЕЛИКО ТЪРНОВО/ Симеон К.

Фермерът е успял да спаси някои от животните си, като ги е изнасял на ръце. Добри хора и негови колеги ще направят дарителска кампания, за да му помогнат    

Изгоря ферма със стотици животни край Велико Търново. Пожарът е избухал около 22 ч снощи и бързо е обхванал няколко декара селскостопански постройки, в които са били животните.

Никой от хората, които са били там не е пострадал, предаде БНТ.

Пет екипа на пожарната цяла нощ работиха на място по овладяването на огъня. И тази сутрин на място все още има огнеборци, които гасят тлеещите огнища.

Няма опасност от разпространението на пожара към земеделските площи край село Шереметя.

Причините за избухването на пламъците тепърва ще се изясняват.

В една от Фейсбук групите бяха публикувани снимки от пожара. Потребител разказа за голямата трагедия, която е споходила фермера.

„Изгорели са всички крави и телета, успял е да спаси овцете и агънцата, които е изнасял на ръце от огъня, изгорели са и всички бали сено и люцерна. Голяма трагедия, към която никой не може да остане равнодушен“, пише той във Фейсбук.

„Ще му закараме бали сено за останалите живи животни. Моля всички колеги от региона да бъдат съпричастни и да закарат и те по малко бали сено и люцерна. В близките дни ще обявим и кампания за набиране на средства за справяне с последствията от пожара – изчистване, ремонт и закупуване на животни“, сподели още потребителят.

По публикацията работи: Мариела Анастасова