Опит за щурм: Майки на деца с увреждания опитаха да влязат в Народното събрание

118

Напрежение пред входа на парламента. Майки изразиха недоволството си от параметрите на Бюджет 2022 и се опитаха да покажат на депутатите колко трудно се гледат деца в увреждания с малко срредства

Майки от инициативата „Системата ни убива“ се опитаха да влязат в парламента. Те са недоволни от параметрите по бюджета за 2022 г., в който не е гласувано исканото от тях увеличение на социалната пенсия, предаде bTV.

Майката на момче в будна кома, настоя да влезе в парламента, за да видят депутатите сина ѝ, който е в инвалидна количка, и да разберат колко трудно се гледа дете с увреждания. Това породи напрежение пред централния вход на Народното събрание.

При майките отвън излязоха представители от управляващата коалиция. Пред журналисти Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) отбеляза, че ГЕРБ са „стопирали“ Закона за личната помощ.

„Много се надявам в най-бързо време този закон да се разгледа и да се приеме“, посочи той. Балабанов обърна внимание, че ще има и актуализация на бюджета.

Председателят на социалната комисия в парламента Искрен Арабаджиев увери, че исканията на майките ще бъдат изслушани на заседание на комисията.

По публикацията работи: Мариела Анастасова