Обрат във времето: Задават се сняг и ниски температури

143
Снимка: Pixabay

Март месец се задава с типично мартенско и пролетно време. Преди това обаче, ще преминат няколко по-студени и дъждовни дни, а на места ще падне и сняг

Южно преминаващ, не много дълбок, средиземноморски циклон ще обуславя времето над цялата страна и на Балканския полуостров. Това съобщи в предаването „Тази сутрин“ проф. Георги Рачев.

Валежи от дъжд, които във високите котловинни полета на Югозападна България и Предбалкана, на 600-700 метра надморска височина, следобед и късно вечерта ще преминават в сняг допълни той.

Ще има и смесени валежи. Това влошаване на времето ще продължи и в сряда. В четвъртък ще има доста по-ниски температури.

„1 март ще посрещаме с по-хладно време, след което времето ще стане типично мартенско. Февруари месец е бил с 2,6 градуса по-топъл, а за София януари месец си отиде с 2,8 градуса“, каза Георги Рачев.

В Русе се очакват доста дъждове, преди всичко в сряда, и сравнително топло време. В Стара Загора валежи ще има в събота и неделя.

В Смолян утре ще има валежи и късно вечерта в неделя, нормални температури за края на февруари, а валежите по прогноза не са съществени. В планините ще трупа много хубав сняг, допълни професорът.

По публикацията работи: Мариела Анастасова