Валежи от дъжд и сняг се задават във вторник

128

Тази седмица времето застудява. Ще вали в много райони – някъде дъждове, а на други места – сняг. Температурите ще достигнат до около 15 градуса

През деня времето ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините над 1500 м – от сняг. С умерен и временно силен северозападен, в Източна България – североизточен вятър ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните ще са от 4°-5° в северозападните райони до 13°-15° в югоизточните, където преди обяд вятърът все още ще е от югозапад; там по-късно през деня с преминаването на студения фронт ще има и гръмотевична дейност.

Над планините ще е облачно, на много места с валежи над 1500 метра – от сняг, в ниските райони от дъжд, но след обяд с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, Средна гора и Предбалкана. Ще духа силен вятър в ниските части от северозапад, а по билата от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно облачно. На много места ще има валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.