Ресторантьорите искат среща с Румен Радев

71

Причината са множеството проблеми, с които се сблъсква бранша през последните повече от 2 години

В отворено писмо до президента Румен Радев от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за среща с президента заради множеството проблеми, с които се сблъсква сектор ресторантьорство и развлекателната индустрия през последните повече от 2 години.

„Считаме за безспорен факта, че секторите хотелиерство, ресторантьорство и нощните заведения бяха най-сериозно засегнати от пандемията с COVID-19 и въведените ограничителни мерки за борба с нея. Нашият бранш претърпя огромни загуби, които достигнаха до 80% намаление на оборотите, след въвеждането на „зелените сертификати“ само за тесен кръг от дейности.
Над 35% от служителите ни напуснаха сектора и се ориентираха към работа в браншове, които не са толкова рискови и не са на „първа линия“ при въвеждането на каквито и да е мерки“, пишат в отвореното писмо.

От Сдружението на заведенията и Асоциацията на заведенията молят президента за съдействие в комуникацията им с правителството и отговорните институции, от които зависи решаването на проблемите.