Оцелелите при пожара на ферибот с разказ за ужаса в морето

183

Оцелелите шофьори в горящия ферибот в Йонийско море се надяват техните колеги, които са в неизвестност, да бъдат открити живи. Те все още се възстановяват от преживяния стрес

„Забранено е да се спи в камиона, задължително е да сме в каюти”, обясни пред Нова телевизия Георги Присадов, който е оцелял след пожара на борда на кораба „Олимпия“ в Йонийско море. По думите му спасителните лодки са били претоварени.

„Има алармена сигнализация. Тропаха и ритаха по вратите, казаха веднага да излизаме, защото има пожар. Нямаше паника, защото в началото всеки си мислеше, че ще го погасят бързо“

Николай Христозов е човекът, който е организирал акцията за прибиране на нашите сънародници. Той разказа, че спасените пасажери са стояли над 4 часа на границата с Гърция. Христозов призова за бързото придвижване на документите на международните шофьори.

„Най-големите щети са двамата човека, които липсват. Оценката на материалните загуби възлиза на около 15-20 млн. лева”. Това разказа Илиян Филипов, който е собственик на транспортната фирма, чиито шофьори бяха спасени. 33 от камионите на фирмата са били на борда на горящия ферибот.

По публикацията работи: Мариела Анастасова