Вратата на линейката, дошла да откара пострадалия вратар на „Славия“ не можа да се отвори

108

Наложила се намесата на съотборниците на вратаря Георги Петков

Абсурд с линейка на футболния терен за пострадалия Георги Петков от „Славия”. Вратарят пострада сериозно при сблъсък с друг играч по време на мача на отбора му срещу ЦСКА, предаде Нова телевизия.

Вратата на пристигналия на терена автомобил за спешна помощ не можа да се отвори няколко минути и се наложи съотборници на Петков да я удрят и блъскат. Линейката е била частна и не е сред колите на Спешна помощ.

Спортният журналист на NOVA Александър Костадинов беше на терена по време на случилото се. Той обясни, че приблизително десет минути вратата на линейката не можела да се отвори. „Веднага изниква въпросът защо се случва това и каква е готовността на Спешната помощ да окаже такава навреме”, посочи той.

Новините около Петков са добри – той е адекватен и в стабилно състояние. На футболния терен обаче той си гълта езика след сблъсък с играч. „Медицинските щабове на „Славия” и ЦСКА се оказаха парамедиците, необходими за спасяването на човешкия живот. Спасиха го на тревата. Дотук обаче не свършва всичко – официалните медицински лица трябва да поемат случая”, каза Костадинов.

Журналистът припомни случая на Кристиан Ериксен на Европейското първенство. Тогава UEFA задължи всеки професионален отбор да има дефибрилатори на стадиона. „Проблемът дойде точно от техническaта повреда на линейката. По много начини пробваха да отворят вратата”, добави той.

Въпреки негативната случка, вчера Петков подобри рекорд като най-възрастния професионален играч на България.

По публикацията работи: Пламена Сутева