Абонати платиха 800 лева за нов електромер: Той „обикаля“ из столичен квартал

262
Кадър: vBox7

Въпреки заплатената сума за разделяне на партиди и за проучване, електрометър е поставен на съседната улица и няколко пъти е сменял мястото си. Това предизвиква недоволство сред абонатите

Абонати изпаднали в шок, когато разбрали, че новото им електромерно табло обикаля из квартала. Причина за разходката станало желанието на потребителите да разделят партидата на три отделни сметки. Шокирани абонати платили до стотинка, за да си плащат сметките отделно за всеки етаж на семейна кооперация.

Те очаквали, че новото им табло ще бъде монтирано на мястото на досегашното, но изтеглили късата клечка. Оказало се, че новата електромерна кутия ще им струва скъпо и ще бъде монтирана на друго място. Ако платят още, можело да я върнат там, където е била. Ново табло е монтирано на стълб на съседната улица.

„Понеже ги видях, че монтират таблото тук и им казах, че то е за ул. „Лавандула“, но те ми отвърнаха, че по проучване това е мястото на таблото“, казва пред Нова телевизия един от потърпевшите.

Новото табло се „поразходило“ из квартала и за кратко било монтирано на различни стълбове.

Живеещите на ул. „Лавандула” 2 са платили 696 лв. за разделяне на партидите и 100 лв. за проучване. Те се оплакват, че ако от новото табло прекарат кабели до жилищата си, ще бъдат изразходвани стотици метри.

По публикацията работи: Мариела Анастасова