Завръща ли се зимата през новата седмица

432

В понеделник преди обяд облачността ще е разкъсана, на места в низините сутринта ще е мъгливо. След обяд ще започне ново увеличение на облачността, а привечер и през нощта на места в западната половина от страната ще превали слаб дъжд. Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните – по-високи.

Във вторник ще бъде облачно, на много места от северозапад на югоизток ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 м – от сняг. Вятърът ще се усили и с него ще нахлува студен въздух; в западната половина от страната ще е от северозапад-север, в източната – от североизток. С понижението на температурите до края на деня и в по-ниските планински райони и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните ще са от 4°-5° в северозападните райони до 15°-16° в югоизточните, където през по-голямата част от деня вятърът все още ще е от югозапад. В сряда и четвъртък ще се задържи със значителна облачност, слаби валежи ще има само на отделни места, в Южна и Източна България – дъжд, в останалата част от страната и в планините – сняг. Вятърът ще запази посоката си, но в Западна България ще отслабне.

В петък ще е без валежи, облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът и в източните райони ще отслабне, а в западните ще е почти тихо. Дневните температури ще се повишат. В събота от запад отново ще се заоблачи и до вечерта на места в Западна България ще превали.