Спонсорирани

Защо кецовете са перфектните обувки за пролетта?

Чифт нови кецове е всичко, което ви трябва за предстояваща пролет. В статията разказваме защо.

Някога скромните кецове бяха запазена марка на скейтбордистите, но отдавна вече са символ на съвременната популярна култура. Някои хора твърдят – и то с пълно основание, че това са най-непреходните, удобните и универсални обувки, които можем да носим, без значение от повода или времето навън. Кожените модели може и да са перфектни за меките зимни дни, но класическите текстилни кецове са изначално предназначени за пролетта и лятото, защото са преди всичко леки, подвижни, безшумни и с добро сцепление на различни видове настилки.

Снимка: ccc.eu

Винаги правилен избор

Предимството на кецовете се дължи и на тяхната здравина, а това също е важен фактор, когато избираме нови обувки, независимо дали пазаруваме във физически специализирани магазини или в големите платформи, като например ССС. Също така, брезентовите и велурените кецове са лесни за поддръжка – перфектно решение за потребителите с активен начин на живот. И не на последно място, кецовете са унисекс. Няма значение дали си момче или момиче, дали ги носиш с дънки или пола, с къси панталони или рокля.

Имайки предвид възхода на градската мода и спортно-елегантния стил в последите десетилетия, е напълно закономерно, че дори големите модни брандове правят собствени интерпретации на кецовете, като например замяната на плоската и равна гумена подметка с платформи, експериментите с цветовете и други. Не е случайно, че актуалните дамски кецове стават все по-луксозен завършек на визията ни – и за работа, и за небрежна неделна разходка.

Тенденциите за пролетния сезон са повече от вълнуващи, защото виждаме разнообразие от нежни пастелни цветове, по-високи платформи и страхотни силуети. Когато са издигнати на по-голяма височина, кецовете определено ще изпъкнат, дори да носите обикновена едноцветна тениска, например. Разгледайте актуалните модели в каталога на ССС и можем да се обзаложим, че бързо ще бъдете спечелени.

Снимка: ccc.eu

Любов, която никога няма да свърши

Масовата любов към кецовете се ражда преди няколко десетилетия в САЩ, особено сред учениците и тинейджърите, защото тези обувки с подметки от вулканизирана гума съчетават бунта, активността и практичността. Бумът идва в средата на 70-те, когато няколко от водещите производители се превръщат в световни компании, а самите кецове – в символ за културна идентификация.

Именно тогава дизайнерите удължават силуета над глезените и добавят защитния протектор върху пръстите и на петата, за да предпазят любителите на скейтборда от наварявания и изкълчвания. Каучуковата подметка от няколко пласта също навлиза на пазара, за да осигури още повече стабилност. Текстилната външна част също се разнообразява с велур, кевлар, кожа, а в последствие се въвеждат и стелките от гел или силикон.

Днес в Америка може да видите специални изложби, посветени на историята на кецовете, както и някои от най-култовите модели, създавани някога. Също така, много звезди от Холивуд, артисти, успешни бизнесмени, че даже и важни политици, продължават да се разхождат с кецове извън и по време на работа. Ако трябваше да си представим човечеството като един-единствен човек, то той вероятно би носил именно кецове.

Изобщо, кецовете са обувки, които никога няма да ви подведат. Те са създадени, за да ви вдъхват увереност, да ви отличават и да ви служат вярно повече време, отколкото вероятно очаквате. Затова те винаги ще привличат погледите и ще бъдат една от най-търсените категории в магазините и онлайн платформите за обувки, като например ССС.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца