Полицаи гониха пенсионер, карал в насрещното на АМ „Тракия“

122

След 3 километра преследване, възрастният мъж спрял, но не успял да даде обяснение защо е шофирал в насрещното платно на магистралата

Кола шофира в насрещното на АМ „Тракия“, съобщиха от полицията в Пазарджик. При редовен обход на аутобана с цел контрол, полицейският патрул спрял за проверка автомобил в района на 69-ти километър в платното по посока за София.

По време на проверката полицаите забелязали, че в съседното платно по посока Бургас в скоростната лента се движи бързо автомобил „Фиат“, но в насрещното движение, предаде bTV.

Полицаите действали светкавично – качили се на автомобила си, пуснали светлината и звуковата сигнализация и започнали да шофират успоредно с леката кола, докато подавали знаци на водача да спре.

Три километра по-късно леката кола спряла, но в насрещното движение в скоростната лента.

Униформените бързо успели да отбият движението и да обезопасят трасето докато автомобила бъде изтеглен. Оказало се, че зад волана бил 72-годишен мъж, който е от плевенското село Санадиново, но към момента живеел в брациговското село Бяга.

Той бил дезориентиран, не могъл да даде смислено обяснения защо управлява колата си в насрещното движение на изключително натоварената автомагистрала „Тракия“. Водачът е правоспособен, бил тестван с дрегер, като пробата му е отрицателна.

Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат обратно вкъщи.

По публикацията работи: Мариела Анастасова