Падат всички Covid ограничения в една от скандинавските страни

87

Норвегия отменя всички Covid мерки за влизащите в страната, без значение от техния ваксинационен статус. Лицата влезли на територията на държавата не биват поставяни под карантина, не е необходимо и да представят и отрицателен тест за коронавирус

Свободният режим на пътуване се отнася до всички, независимо от ваксинационния им статус, съобщиха от МВнР.

От същата дата белгийските власти облекчават правилата за тестване и карантина за COVID-19 при пътуване до страната. По информация на българското посолство в Брюксел, считано от 18 февруари 2022 г., всички пътуващи, които влизат на територията на Белгия и притежават валиден сертификат за ваксинация, за преболедуване или за отрицателен резултат от PCR или бърз антигенен тест, вече нямат задължение за тестване – нито на първия, нито на седмия ден от пристигането си в Белгия, съобщиха от МВнР.

Отпада и изискването за спазване на карантина между двата теста за пристигащите в Брюксел.

Гражданите с основно местожителство в Белгия, които не притежават нито един от тези сертификати и пристигат от страна с неблагоприятна епидемиологична обстановка, трябва да си направят бърз антигенен или PCR тест на първия ден след пристигането си в Белгия.

За пристигащите от страни или региони с циркулация на нов вариант на коронавируса, правилата за тестване и карантина остават непроменени.

По публикацията работи: Мариела Анастасова