Метеоролог: Решенията за НИМХ се вземат в последния момент и се налагат силово

82

Метеорологът обясни, че информация за времето няма да се подава, докато не бъдат чути техните искания. И все пак, ако има явления, които да представляват пряка опасност за населението, НИМХ ще предупреди хората

„За нас решенията в НИХМ се взимат тайно, без обсъждане, в последния момент и се налагат силово”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” метеорологът Орлин Георгиев.

„Институтът днес не изпълнява само задачи в интерес на МОСВ. Ние неведнъж подчертаваме, че имаме задължения към още 7 министерства. По същата логика може да бъдем прехвърлени и към Министерството на регионалното развитие и благоустройството”, поясни Георгиев.

„Решенията за нас се взимат тайно, без обсъждане, в последния момент и се налагат силово, което контрастира със заявеното желание да бъдат взимани решенията, касаещи съответните обществени интереси, публично, без скрити подходи и мръсни практики. Никой не е направил дискусия с нас. Говорим с част от политиците чрез медиите“, каза още Георгиев.

Той допълни, че има вероятност НИХМ да се превърне във ведомствена служба, от което ще пострада цялото общество.

„Явления от хидрометеорологичен характер, които да имат пряка опасност за население, не се очакват. Ако има такива ще уведомим хората. Протестът ще продължи докато няма ясна позиция. Ще видим днес как ще протече гласуване и дали бъдем ли чути“,

По публикацията работи: Мариела Анастасова