Бербатов: Проблемите в българския футбол са много. Ще направим така, че нещата да се променят (ВИДЕО)

60
Кадър: "Нова Варна"

Днес във Варна се състоя срещата на Димитър Бербатов с футболните клубове от региона. За „Нова Варна“ той коментира проблемите в българския футбол и нещата, които трябва да се подобрят.

“Проблемите в българския футбол са много и фактът, че след 16 години на управление на моментното ръководство все още сме в положение, в което говорим за проблеми и нерешени такива, след толкова голям период от време означава, че нещата не са се движили и продължават да не се движат в правилна посока. От там идват и последствията, а те са, че аз и моят екип решихме най-накрая да направим така, че нещата да тръгнат към промяна и то положителна. Заради това и клубовете, от които идва и недоволството, да изберат нова промяна, за да се тръгне по нов път”. Това каза в интервю за “Нова Варна” Димитър Бербатов преди срещата с футболните клубове във Варна.

Бербатов заяви, че според него сегашното ръководство на БФС е отговорно за състоянието на футбола в България. 

“Те са хората, които вземат решенията и представляват футболните клубове, те са хората, които трябва да се грижат за тези клубове, те са хората, които трябва да се грижат за българския футбол да върви напред. За съжаление ние вървим назад и сега е точно моментът, в който аз и моят екип, ще се опитаме да променим нещата, за да тръгнем напред. Разбира се, някои от проблемите са много дълбоки и изискват много голям период от време, в който да се оправят. Но ние имаме стратегия, ние имаме екип, най-вече волята да променим нещата, защото сегашното ръководство показа, че с тактики, които са оставени назад във времето, нещата не могат да продължават по този начин. Последният пример е миналият изпълнителен комитет, който беше таен, който беше скрит. Не се взеха никакви решения за конгреса, който наближава. Другата седмица пак трябва да има такъв изпълнителен комитет, за да се вземат решения за организацията, защото време няма. Не трябва да се поставят клубовете пред свършен факт, в който да нямат време да излъчат делегати, да бързат, да правят грешки или да бъдат изключвани някои от тях. Примерно, ако някои от тях не са си платили членския внос, то това е причина да ги изключат и да не ги допуснат до конгреса. А всичко това, което казвам само затвърждава тъжната картина в страната и какви методи се използват само да не се стигне до демократични избори и да не се даде гласност на отборите да решат сами какво искат”, заяви още Димитър Бербатов.

Гледайте цялото интервю във видеото: 

По интервюто работи Станислава Гавазова