Полицай спаси живота на първокласник, изпаднал в кома в училище

288

Бързата намеса и реакция на полицая и медицинската сестра на училището са спасили живота на детето

Полицейски началник от КАТ – Пловдив спаси припаднал първокласник. Инспектор Илиян Гвоздев е в двора на училище „Васил Петлешков“, когато е извикан за помощ. Ситуацията се разиграла вчера около 14 часа. Той се отзовал незабавно, за да помогне на припадналото момче, като междувременно позвънява и на телефон 112, разказват колеги на инспектор Гвоздев.

На място е и медицинската сестра на училището. Заедно с нея те решават, че момчето има нужда от спешна помощ и откарват детето в УМБАЛ “Свети Георги” със служебния автомобил на полицая.

„Детето бе донесено на ръце от инспектор Гвоздев, без дишане и в кома“, разказа пред БНР д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ „Свети Георги“. Не е ясно какво щеше да стане, ако се бяха забавили, докато чакат „Бърза помощ“, добави той и подчерта, че реакцията на инспектора и медицинската сестра е била животоспасяваща.

След като дишането на детето е възстановено са повикани анестезиолог, невролог и хирург. По-късно то е откарано с линейка в интензивното отделение на Детска педиатрия, където се намира и в момента с ясно съзнание, без затруднения в дишането и в стабилно хемодинамично състояние.

По публикацията работи: Мариела Анастасова