Мадж Алгафари с коментар: Колко струва пътят от Афганистан до Германия?

473

Преводачът и арабист Мадж Алгафари съпостави трафика на бежанци с проституцията, тъй като мигрантите в Германия биват „продавани“ на работодатели и живеят в изключително нечовешки условия

„Виждаме само тези бежанци, които полицията е заловила или каналджиите са изоставили на пътя, но реалността е друга“, коментира Мажд Алгафари – преводач и арабист, в предаването „Тази сутрин“.

Натискът на мигранти не е спирал и няма да спре, време е да се направи информационна кампания и някой да обясни на тези хора какво предстои, коментира той. По думите му проблемът с бежанците няма да приключи скоро.

Тези, които минават през България отиват в Германия, където черната работна ръка винаги е добре дошла, коментира арабистът.

От Афганистан до Германия преминаването вече е 12 000 евро, доколкото чувам, посочи той.

Това е трафик на хора като при проституцията – съдействаш на хора, за да стигнат до Германия и там ги „продаваш“ на работодатели, които се възползват от тях и тяхната работна ръка. Условията, в които работят и живеят са нечовешки, посочи Мадж Алгафари.

По думите му не само в България, но и в цяла Европа, си затваряме очите пред това, което правят каналджиите. Не правим нищо, за да спре този поток, отбеляза той.

По публикацията работи: Мариела Анастасова