Да помогнем: Младият талант Стиви се бори с тежка диагноза

283
Кадър: NOVA

Необходимата сума за лечението в Германия е непосилна за родителите и близките на детето

14-годишният Стиви, за чието спасение се обединиха малки и големи от цяла България, продължава битката си за живот. Стивън Бориславов в момента е в школата на ЦСКА, преди това три години е в академията на „Левски“, предаде БНТ 1.

Преди дни стана ясно, че Стиви е диагностициран със сарком на Юинг. Нужната сума, необходима за лечението му в Германия, е непосилна за родителите и близките му – около 200 000 евро.

Майката на момчето Елизабета Владова казва, че Стиви вече е вкъщи след първата химиотерапия. Подкрепата, която получава от всички, му дава кураж и го кара да се чувства по-добре.

„Сумата, която ни беше казана, беше ориентировъчна – около 200 000 евро. След кореспонденция с клиниките в Германия се оказва, че сумата е доста по-висока. Като оферта от клиниките, които казват тази диагноза, започва от 400 000 евро нагоре. Надяваме се в близките дни да имаме окончателна оферта от клиниката и тя ще бъде веднага публикувана“, разказва майката.

До момента събраните средства по сметката са над 100 000 евро. На Стиви му предстои дълъг период на лечение – химиотерапия, лъчетерапии, след това трябва да се прецени дали ще бъде опериран. Момчето не може да бъде лекувано у нас, няма болница, която да може да приложи необходимата терапия.

Организират се няколко инициативи в подкрепа на момчето.

„В петък ще има концерт в Перник, в зала „Борис Дюлгеров“. Днес ще бъде оповестено в кои пунктове ще продават билети. Ще дойдат много певци и спортисти“, обясни майката.

В събота ще има футболен турнир на стадион „Димова махала“ с участието на 40 отбора, които ще направят приятелски турнир в подкрепа на Стиви.

По публикацията работи: Пламена Сутева