Испанец възкръсна точно преди аутопсията си

200

Чудо в испанска болница

Мъж „възкръсна“ в Испания точно преди да му бъде направена аутопсия. Лекарите били напълно убедени, че Гонсало Монтоя Хименес е мъртъв.

Хименес, който е само на 29 години, се е намирал в испански затвор за извършена от него кражба. Но един ден той просто не се събудил.

След „смъртта“ му в килия в затвора тялото е преглеждано неведнъж и не са открити никакви признаци на живот. Въпреки това мъжът идва в съзнание само няколко минути преди да бъде извършена аутопсия, съобщава „Дейли Стар“, цитирани от Новини.бг.

Трима различни лекари прегледали затворника и потвърдили, че той е мъртъв. След известно време тялото на „починалия“ е поставено в специален чувал и изпратено в моргата на затвора. Единствено патолозите успели да заподозрат нещо, защото изведнъж чули доста силно хъркане, идващо от чувала. Лекарите били в недоумение от състоянието на Хименес. Той веднага е бил изпратен в болница, за да се възстанови.

Тялото на Хименес е имало абсолютно всички признаци на труп, освен това кожата му е имала лилав оттенък. Това показва, че организмът не е получавал необходимото количество кислород. По-късно е установено, че в деня преди инцидента мъжът се е оплаквал, че не се чувства добре.

Засега никой от експертите не е в състояние да обясни как точно е станало това „възкресение“. Местните медии съобщават, че когато Хименес най-накрая се е възстановил, е поискал среща със съпругата си.