Владислав Горанов проговори за списъка на Кирил Петков

323

Днес Владислав Горанов отговори на нападките на премиера Кирил Петков от вчерашния ден. Според Горанов ирационални са очакванията на премиера да го задържат..

„В България отдавна се води социален експеримент с неясни последици. Част от този експеримент е и изказването на премиера вчера. Веднага след скандала с невнесените данъци на Божков, прокуратурата проведе няколко разпита с мен. Така че в този смисъл инситуцията си е свършила работата/ Ако Кирил Петков очаква да ме задържат за няколко часа, заради твърдения- това е ирационално”, категоричен е Горанов, предаде NOVA.

По думите му освен е некомпетентност новото управление е заредено и с особена агресия.

„Аз също направих проучване в гугъл. Нося ви данни за извършени престъпления от Асен Василев и Петков. Не е сериозно един държавен централен орган на изпълнителната власт да борави с гугъл”, добави още Владислав Горанов.

Той беше категоричен, че не е получавал пари от Васил Божков, не са му били и предлагани.

„Божков за разлика от други бизнесмени, които имаха проблеми с прокуратурата, предпочете да избяга от България. Несериозно звучат обвиненията, за раздавани пари. Нека заповяда и да защити тезата си”, обясни той.

Владислав Горанов добави, че прокуратурата няма какво повече да направи в този случай, освен да вземе обяснения от всички замесени лица.

„Изготвянето на подобни списъци като този на премиера, обикновено се прави като отчаян ход, когато има други проблеми. Премиерът претопля една стара тема. Притеснен съм, че с такава лекота се борави с факти”, каза още Горанов.

На въпрос помогнато ли е на Божков да спести 700 милиона от държавата, Горанов отговори така:

„Твърдението, че някой целенасочено е променял закон в негова полза е неправилно”, обясни той.

Във връзка с казуса по откраднатия автомобил бившият министър беше категоричен, че става въпрос за манипулация.

„Колата не е моя, аз съм ползвател на лизинг. Тя не е открадната, обявена е за общодържавно издирване. Експертизите показаха, че автомобилът не е манипулиран”, обясни той.