Как да предотвратим следващата пандемия според Бил Гейтс

179

Бизнесменът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс е написал книга, в която описва конкретни стъпки, които могат да се предприемат за спирането на бъдещи пандемии

Книгата е озаглавена „Как да предотвратим следващата пандемия“ и ще бъде публикувана през май 2022 г., съобщава БГНЕС.

„В книгата описвам конкретни стъпки, които можем да предприемем, за да спрем бъдещи пандемии, но и да подобрим здравните грижи за всички хора по света. Набелязвам уроците, които можем да извлечем от тази пандемия, иновациите, от които се нуждаем, за да спасим човешки животи“, написа Гейтс в блога си.

Милиардерът също така обеща да разкрие „редовните си разговори“ с лидери в областта на общественото здраве, включително с главния лекар по инфекциозни болести на Америка Антъни Фаучи и генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус. Гейтс ще сподели и „какво е да си обект на конспиративни теории“.

Милиардерът Бил Гейтс редовно споделя мнението си за възможните сценарии за пандемия от коронавирус. По-рано Гейтс заяви, че броят на случаите на коронавирусни инфекции в страните ще намалее след вълната от щама Омикрон, като коронавирусът постепенно ще започне да се третира като сезонен грип.

Financial Times съобщи, че фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ и британският фонд Wellcome Trust отпускат 300 млн. долара на Коалицията за иновации в областта на готовността за епидемии, която е помогнала за разработването на програмата Covax за доставка на ваксини в страните с ниски и средни доходи.

По публикацията работи: Пламена Сутева