Важно за всички ученици: Как ще започне втория учебен срок от утре

206

Както е известно вторият учебен срок за учениците започва утре, на 7 февруари. Изцяло присъствено ще бъде обучението в областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен от 1 до 12 клас.

За периода от 7 до 11 февруари учениците от 9, 10 и 11 клас от Варненска област ще учат онлайн. Следващата седмица – от 14 до 18 февруари – в електронна среда преминават 5 и 6 клас, останалите от 1-и до 4-и, 7, 8 и 12 клас остават присъствено на обучение с тест за коронавирус в началото на седмицата. Това предложение на РУО-Варна е потвърдено от Министерството на образованието и науката.

За последните две седмици заболеваемостта във Варна и региона се повишава, тя е 2098 на 100 000 души.

Учениците ще могат да влязат в клас, само ако представят зелен сертификат или отрицателен тест за COVID-19. Щадящите тестове за всички ученици са осигурени. При същите условия продължава присъственото обучение на децата от първи до четвърти клас в цялата страна.

В столицата, освен най-малките, в училище ще бъдат и учениците от 8, 9 и 11 клас. Съответно, обучаващите се в 7, 10 и 12 клас ще имат онлайн занятия. В областите Бургас и Стара Загора всички ученици от 5 до 12 клас ще имат уроци в електронна среда през следващата седмица