Извънредно включване на Бойко Борисов: Длъжен съм да ви предупредя, че ще платим горчиво(ВИДЕО)

697

Днес лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов критикува остро проекта за държавен бюджет. От партията възразиха срещу поемането на нов дълг и заложения дефицит.

Според бившите управляващи план-сметката за тази година отдалечава България от членство в Еврозоната.

„Длъжен съм да предупредя българите: когато се усетите и разберете за какво става въпрос след тези пищни тържества ще разберете, че сте отишли на 50 милиарда дълг и всеки следващ ще ви стиска колана и ще ви предлага постни пици. Длъжен съм да ви предупредя, че ще платим горчиво за това, което сторихме. На тези млади момчета искам да кажа: за два месеца ви изчезнаха 4 милиарда от сметките? Та вие откраднахте 4 милиарда? Ами, ако са 8? Защо тихомълком взимате дългове по половин милиард всяка седмица?“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Имам 30-годишен стаж в Министерството на финансите и нямам спомен да се прави бюджет така, като изключим 1997 г. Но знаете символ на какво е тя“, коментира бившият финансов министър Кирил Ананиев. И допълни, че по данни на новата власт се очаква дефицитът да е 4,1%, но „това не е истинската цифра“.

„Това са изключително притеснителни тенденции, които ще доведат или до увеличаване на данъците, или до влизане в дългова спирала“, каза още Ананиев.