Джокович дава австралийските власти на съд, иска 4 милиона евро

blank
Снимка: Instagram

Световният номер едно в тениса е решил да заведе дело срещу австралийските власти, след като приключи сагата около неговото пътуване и депортиране от Австралия

Сумата, за която Новак Джокович смята да съди австралийските власти е близо 4 млн. евро, твърди „Sun“. Както е известно, сърбинът не беше допуснат до участие на Australian Open, след като властите два пъти анулираха визата му, а накрая го депортираха и той трябваше да се прибере обратно в Белград, пише Gong.bg

Сагата с Джокович започна на 6 януари, когато не беше допуснат до австралийска земя и от летището беше настанен в хотел за имигранти, тъй като властите не признаха медицинското му изключение за липса на ваксинация против коронавирус.

Обжалването му беше уважено, но след това министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук еднолично отмени отново визата му, а Федералният съд потвърди решението му. В крайна сметка, на 17 януари Джокович беше депортиран обратно в Сърбия.

Именно поради тази причина и пропуснатите възможности заради спирането му от участие в Откритото първенство на Австралия Новак и адвокатите му подготвят иск.

Майката на Джокович – Дияна, пък обясни, че условията във въпросния хотел за имигранти са били ужасни, храната е била лоша, а в стаята на сина ѝ е имало буболечки.

По публикацията работи: Мариела Анастасова