Жестоко убийство на жена в Русе: Какви са версиите? (ВИДЕО)

blank
Кадър: vBox7

Тялото на собственичка на верига аптеки беше намерено разчленено в дере на река Русенски Лом

Обир, завършил с убийство в Русе. Жертвата е съпругата на местен политик и бизнесмен, информираха от прокуратурата. Семейството притежава верига аптеки. При обира от дома им двама нападатели са откраднали 65 000 лева. Това се е случило на 11 януари, а оттогава жената била в неизвестност. Вчера разследващите открили разчлененото й тяло в река Русенски Лом.

„Провеждаме разследване от 14 януари във връзка със сигнал за изчезването на съпругата на русенския бизнесмен и политик Бедрос Пехливанян. Извършени са много следствени действия до момента, събрани са много доказателства. Вече има привлечени двама обвиняеми”. Това заяви за NOVA окръжният прокурор на Русе – Георги Георгиев.

„Събрахме необходимите доказателства и сме повдигнали обвинения на двама мъже от град Русе. Обвиненията са за отвличане, грабеж на пари в големи размери и за умишлено убийство жената, която издирваме, с цел прикриване на другите две престъпления. Задържани от прокурор са двамата обвиняеми, единият от тях е разпитан пред съдия. Те не отричат фактите, в който ги обвиняваме, като има известни нюанси в обясненията им”, допълни още прокурорът.

По неофициална информация двама мъже, представящи се за полицаи, са отишли в дома на семейството, по някакъв начин се е стигнало дотам жертвата – Ери Пехливанян,  да отвори сейфа и да им даде пари – 65 000 лева. След това насила е отведена извън дома си, вероятно някъде в района между селата Божичен и Иваново. Вероятно там е извършено убийството, след което тялото е изхвърлено в дере на река Русенски Лом.

Бившият министър-председател Бойко Борисов изказа своите съболезнования.

„Съболезнования на Бедрос Пехливанян и сина му. Не сте сами! Бедо е един от хората, с които поставихме началото на ГЕРБ в Русе през 2008 г. Благодаря на полицаите и прокурорите, които стигнаха до извършителите на това тежко престъпление. Въпреки чегъртането и в МВР, има останали достойни полицаи!“, написа Борисов във Фейсбук.

По публикацията работи Снежина Раева