Вятърът днес ще се усили, температурите се вдигат с няколко градуса

blank
Снимка: Pixabay

Днес ще духа силен вятър, но с него ще се повишат и градусите.  На места ще бъде слънчево

Сутринта ще е все още студено с преобладаващи минимални температури между минус 8° и минус 3°, в София – около минус 6°. Днес облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево. Вятърът ще се усили и ще е умерен, в Горнотракийската низина и Дунавската равнина – силен от запад-северозапад. С усилването на вятъра бързо ще се затопли и максималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 5°.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността до обяд на места над планините в Западна България. Ще духа силен до бурен вятър от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Северното Черноморие до обяд облачността ще е по-често значителна, по Южното ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.