Масов бой заради момиче вкара младеж в болница

blank
Снимка: Мердин Берберов, "Нова Вест"

В основата на кавгата стои момиче, а всичко е започнало между двама младежи. Те са се сбили на паркинг, при което са се присъединили и техни приятели

Млад мъж е в болница в тежко състояние след масов бой в Елин Пелин. Причината за инцидента е момиче, разказват близки на пострадалия. Боят е станал в петък вечерта на паркинг в центъра на града. Пострадалият – 22-годишният Кристиян, се среща със свой връстник – Петър. Между двамата отдавна има напрежение, в центъра на което е момиче.

Кристиян и Петър започват да спорят при срещата си, след което кавгата ескалира и се стига до бой. В същото време приятели на Петър се опитват да му помогнат и също скачат на бой на Кристиян. Той е хоспитализиран с множество наранявания, включително черепно-мозъчна травма.

“Брат ми е жестоко пребит от няколко младежи. Първо са били 5-6, после още двама. Намесил се е очевидец, който разказва, че брат ми е бил по корем на земята и те са продължили да го бият”, разказва пред Нова телевизия Десислава Ангелова, сестра на пострадалия младеж.

В района има камери, чийто записи вече са иззети от разследващите. Още в петък двама от участниците в боя са задържани за срок от 24 часа. От Прокуратурата съобщиха, че към този момент повдигнати обвинения няма, но има образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Мариела Анастасова