Ревност стои в основата на кървавата драма от Лясковец

1921

След като Димитър Грамудов се опита да убие жената, с която живее на семейни начела, а после се самоуби в жилището си. Кметът на града Ивелина Гацова съобщи, че се касае за битов инцидент, пише БЛИЦ

Семейна разпра завърши със стрелба, жертва и ранена

Двамата с Даниела Райкова се познават от дълги години, събира ги любовта към театъра, и местна трупа, в която участват. Но и тяхната тръпка един към друг е обречена като тази на Ромео и Жулиета.

И двамата имат деца от предишни бракове. Даниела Райкова е уважаван учител в средно училище „Максим Райкович“ в град Лясковец. Тя преподава на учениците дисциплина свързана с компютърно обучение и ги въвежда в aй ти – технологиите.

Димитър Грамудов е работник в местен завод. Той е и свидетел по делото на Петко, който застреля командоса Емил Шарков през 2014 година при специализирана акция. Като съсед той дава първите показания: „Беше голяма суматоха. Може би около час продължиха гърмежите, чуваха се автоматични откоси. Това разказа Димитър Грамудов, съсед на убиеца от Лясковец Петко Петков преди 7 години.
Кметът на град Лясковец Ивелина Гацова заяви, че след нова година ще говори с директора на училище „Максим Райкович“, защото децата още не знаят, че тяхната учителка се бори за живота си след скандал с мъжа, който се опитал да я убие.