Няколко свежи идеи за последния ден на 2021г., ако не пътуваме за Нова година

84

Как да уплътним пълноценно последния ден от годината, ако не сме планували почивка или пък пътуване до различно място за посрещането на Новата година? Ето няколко идеи

Много семейства са решили да останат в столицата, без да предприемат пътуване в чужбина за посрещане на Нова година. Причините за това са различни – от финансови до някои противоепидемични мерки, наложени заради COVID-19. Ако последните ден-два от 2021-а сте свободни и се чудите как да запълните часовете, преди настъпването на Новата 2022-а, „ДарикНюз“ предлага няколко опции, които не са за изпускане.

Кънки с остър връх

Може би помните култовия филм (“Кънки с остър връх“) от далечната 1992-а, а тези, които все още не са го гледали, могат да наваксат и да заделят 2 часа, за да се запознаят с лентата. Карането на кънки е едно от зимните забавления, които може да осъществите, без да се налага да стигате до планина. Кънките на лед са любимо занимание за столичани – както за малки, така и за големи. Неслучайно пързалките са пълни особено през почивните дни. В столицата има няколко ледени пързалки, които ще бъдат отворени на 31 декември, някои от тях дори и на 1 януари. Зимна пързалка „Юнак“, в близост до Борисовата градина, ще бъде отворена на 31 декември от 10 ч. до 15:20 ч. Пързалката ще работи дори на 1 януари от 16 ч. до 23:20 ч. Ледената пързалка в комплекс Зона Б5 (Спортна София) също ще работи на 31 декември, като първата сесия е от 10:00 ч., а последна сесия от 14:00 ч.

На кино

За киноманите, а и не само – да изгледаш филм на голям екран, винаги е удоволствие. През декември има няколко ленти, които заслужават внимание. Ако сте пропуснали някое ново заглавие, което така или иначе сте планирали да изгледате, то направете го преди да е дошла Новата 2022-а, защото тя веднага ще предложи още нови кино заглавия, които няма да са за изпускане (или поне голяма част от тях). В момента си заслужава да видите “Домът на Гучи“, „Уестсайдска история“ и няколко български предложения, сред които „Чичо Коледа“, „Рая на Данте“ и „Бай Иван: Филмът“. Ако сте с деца, в момента кино програмата за тях включва – „Ела, изпей 2“, „Клифърд: Голямото червено куче“ и „Спайдърмен: Няма път към дома“.

В музикалния театър

На 31 декември от 17 часа, буквално часове преди настъпването на Новата 2022 година, Музикалният театър кани зрителите на най-популярната и обичана оперета на Щраус – „Прилепът” (ценовата категория на билетите е от 15 до 50 лв). Творбата на Краля на валса традиционно се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година. „Прилепът” обещава на зрителите празнично настроение, много изненади и томбола с награди по време на спектакъла.

В Народния театър

На 31 декември в Народен театър „Иван Вазов“ ще се играят две постановки. И двете са с начален час – 19 ч. На Голяма сцена ще се играе „Бурята“ от Уилям Шекспир, а на Камерна сцена – „Едни момичета“ от Нийл Лабют. За новогодишните представления цените на билетите са от – 40, 60 и 80 лв. Вече няколко години поред, на 31 декември, Народният театър предлага на почитателите на театралното изкуство да видят по-нови представления, часове преди настъпване на Новогодишната нощ.

В операта

Тези от вас, които биха предпочели да пропуснат кино прожекция и театър, но биха искали да заложат на изкуство часове преди вечерните празненства за Нова година, могат да посетят Софийската опера и балет. На 31 декември от 18 ч. там ще се проведе традиционният новогодишен концерт. Публиката ще може да гледа мюзикъла – „Баща ми бояджията“ (ценова категория 70 лв.). В Софийската опера ще ви очаква и вашата първа празнична чаша с шампанско.

На Витоша

Да видиш планината отблизо също е едно добро предложение за края на годината. Ако искате да запазите сили за вечерта, не е необходимо да карате ски, но една разходка или спускане с шейна също е вариант. Този тип разходка е подходяща както за семейства с деца, така и за влюбена двойка или пък група приятели. Зимната разходка сред природата ще ви даде енергийно зареждане, с което може да посрещнете едно ново начало в лицето на 2022-а.

Освен разходка през деня, то вечерта на Копитото ще има и истински новогодишен празник, като събитието е озаглавено – „Kopitoto Ultimate NYE“. Организаторите обещават това да бъде едно ултимативно посрещане на 2022-а с 4 различни сцени и над 30 артисти. Мястото на провеждане е хотел на Витоша с фантастична гледка към София и то не каква да е, а отвисоко. Всеки закупил билет за събитието ще има подсигурен безплатен транспорт. Всички гости ще се потопят в една атмосфера на – техно, електро, дръм и басс, джънгъл, хип-хоп, трап, афробийт, денсхол, регетон и др. Всичко това ще стартира в 21 ч. на 31 декември и ще продължи до 11 ч. на 1 януари. За новогодишното събитие на Копитото остават още 60 свободни билета, като може да си закупите място онлайн от останалата ценова категория от 72 лв.

Край езерото

Ако през деня на 31-и не искате да стигате чак до планината, то и дневна разходка сред езерото в Панчарево или това в Дружба, също е един мини вариант за енергийно зареждане сред природата. Определено гледката в близост до езеро си заслужава по всяко време на годината, независимо от сезона. Освен това е добър вариант за едни последни снимки на открито, с които да изпратим спомена за 2021-а.

Последна тренировка

Часове преди настъпване на новата година не е лоша идея да изгорим малко калории, за да може с чиста съвест да си хапнем от всичко, което ни се прииска в новогодишната нощ. В много спортни центрове има различни занимания по – пилатес, йога, аеробика, Kango Jumps и др. Много от груповите занимания обаче не се осъществяват в последния ден от годината. Затова пък фитнес залата със сигурност работи. Най-малкото заради добрия тонус може да направите една 30-60-минутна тренировка.

Шопинг

Няма какво да си кривим душата, нека си го кажем – по всяко време на годната шопингът лекува душата. В последния ден от 2021-а търговските центрове ще бъдат с широко отворени врати през деня. Ако сте планирали вечерта да отидете на ресторант или да се видите с приятели на семейно парти, или просто искате да бъдете красиви у дома на Нова година, но нямате тоалет, то не е късно да наваксате. Поверието гласи, че Новата година се посреща с нова дрешка или поне с нещо ново, закичено по вас. Ако пък вече имате тоалет, то не е късно да направите промяна или да вземете нещо, което ще го ползвате през идната 2022 година. Пазаруването за себе си или за дома винаги подобрява настроението. А на 31 декември никой не бива да бъде тъжен, защото вечерта наближава с надежда в 00:00 ч. да се прегърнем с пожелание Новата 2022-а да ни донесе повече усещане за щастие.

По публикацията работи Снежина Раева