Объркаха се прогнозите за снежна Коледа: Какво ще бъде времето през празничните дни

91

През празничните дни и в началото на следващата седмица северно от планините и в Югоизточна България ще духа умерен югозападен вятър. Облачността ще е предимно значителна, покрай Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, ще бъде мъгливо и там дневните температури ще остават по-ниски.

В останалата част от страната максималните ще са между 8° и 13°, в Предбалкана и югоизточните райони до около 16°. Преобладаващите минимални температури ще са положителни, най-често между 2° и 7°.

В неделя в Северозападна България, а през следващите дни на места и в останалата част от страната, ще има и валежи от дъжд, предимно слаби. Към средата на седмицата, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се повишава вероятността за по-големи количества валеж на места в Южна и Източна България.

В четвъртък със северозападен вятър и температурите временно ще се понижат. В последния ден от старата година ще остане предимно облачно, на отделни места ще превали слаб дъжд, с по-голяма вероятност в източната половина от страната. В новогодишната нощ ще има и разкъсвания на облачността; температурите ще са предимно между 1° и 6°.