TikTok измести Instagram от топ местата в класациите

blank
Снимка: Pixabay

Приложението стана хит сред малки и големи и бие Instagram в класациите за най-използвани приложения

Китайското видео приложение TikTok наистина бе навсякъде през тази година. TikTok е най-посещаваният сайт в интернет през 2021 г., като изпреварва миналогодишния лидер Google на Alphabet Inc., показват данни на Cloudflare Inc.- компания за облачна инфраструктура, която следи интернет трафика.

Приложението, собственост на базираната в Пекин компания ByteDance Ltd., се радва на бърз възход, привличайки хората с тайния си алгоритъм, който предоставя видеоклипове, за които смята, че ще се харесат. То превърна танцуващите инфлуенсъри Адисън Рей и Чарли Д’Амелио в известни личности, които участват в телевизионни предавания, реклами и филми, пише investor.bg.

По-рано през тази година TikTok съобщи, че има повече от един милиард потребители месечно.

Подобно на други сайтове за социални медии, TikTok има своята тъмна страна. Алгоритмите на приложението за споделяне на видеоклипове могат да насочат непълнолетни към неподходящо съдържание, установиха разследвания на The Wall Street Journal.

Cloudflare заяви, че TikTok.com е започнал да оглавява класациите за най-посещаван сайт в света през февруари. Но популярността му е нараснала силно през август и оттогава като цяло е запазил първото място до края на годината.

Социално-медийното приложение Instagram на Meta отпадна от топ местата в  класацията за 2021 г. и е заменено от приложението за съобщения WhatsApp, пояснява още Cloudflare.

По публикацията работи: Мариела Анастасова