Начислиха шокираща сметка за ток в изоставена къща в Ботевградско

377

Мъж от Ботевградско трябва да плати близо 2500 лева сметка за ток, за имот, който е негова собственост, но той не обитава от години

Мъжът твърди, че от години не е стъпвал в един от имотите си, а му търсят сметка за десетки хиляди киловати. Абонатът твърди, че или извънземни са си играли с електромера му, или има грешка. От ЧЕЗ обясняват, че грешката е вярна.

„От 2016 г., откакто съм закупил имота, не съм стъпвал тук, защото не е трябвало да го реновираме. От ЧЕЗ казват, че трябва да платя, защото има натрупани задължения в размер на 2436 лева с лихви и т.н.“, казва пред Нова телевизия Стилян Стоев, собственик на имота.

Титуляр на партидата е чичото на бившия собственик на имота. Местни жители твърдят, че не са виждали никой да е влизал в къщата от години.

От ЧЕЗ обаче казват, че през последните 5 години не е бил осигуряван достъп до имота за отчитане на тока.

„Никой не се е обаждал. Вратата беше отключена. Скоро сложихме катинар, поради простата причина да се вижда, че има някаква промяна в статута на имота“, обясни настоящият собственик на къщата.

Той си обяснява ситуацията като „голяма грешка“. По думите му не смята, че някой може да се присъедини неправомерно към електропреносната мрежа.

По публикацията работи: Мариела Анастасова