Багер пропадна с пътя край „Дяволското гърло“: Багеристът като по чудо оцеля (ВИДЕО)

903

Наводненията в района предизвикаха сериозни щети, а в следствие на тях се е случил и инцидента с багер. Хората продължават да бедстват

Багер пропадна заедно с част от пътя в района на пещерата „Дяволското гърло“. Багеристът като по чудо е жив. Хора от Триград заснеха кадри от инцидента.

Селата в Смолянско продължават да бъдат откъснати след наводненията. Ден след бедствието хората нямаха нито ток, нито вода. Днес електричество вече има, но проблемът с водата остава, разказа местната жителка Радост Караиванова.

„Ситуацията с тока бързо се нормализира. Все още водопроводът не е оправен. За кратко имахме лъч надежда, че нещата ще се нормализират, защото бяха допуснати доставки по асфалтовия път. Вчера багер, който е извършвал насипи по пътя, е пропаднал в реката. Слава Богу, багеристът е жив. Отново асфалтовият път е напълно затворен, поставено е и заграждение”, сподели тя пред Нова телевизия.

Най-необходими продукти се карат до жителите на селото с високопроходими автомобили през обходния черен път, който се поддържа от Горското стопанство.

По публикацията работи: Мариела Анастасова