Никулденската рибена чорба – каква е тайната ѝ?
На Никулден Бургас отбелязва и празника на града. По традиция всяка година в градинката на центъра на морския град се приготвя рибен курбан.
Каква е тайната на рибената чорба, която се раздава за здраве?
„Тайната е в многото видове риба. Тази година нашата рибена чорба е с два вида риба – скумрия и чернокоп, и много свежи подправки – целина, девесил, дафинов лист, бахар, лук и домат. И щипка любов. Приготвя се много време“, споделя пред Нова телевизия Радослав Йорданов.
По думите му тази година морето е дало най-вече чернокоп. „Паламуда го няма“, казва той.
3000 порции риба и около 300 порции рибена чорба са приготвени за жителите и гостите на Бургас.
По публикацията работи Снежина Раева