Български ханове оживяха в рекламен клип на BMW (ВИДЕО)

blank
Кадър: YouTube

Видеото е заснето в България

Германският автомобилен гигант BMW представи новия си модел кросоувър ХМ Concept. За да заснемат рекламата на най-мощния и скъп автомобил в портфолиото си, компанията е избрала Шумен и паметника „Създатели на българката държава“.

Клипът има за цел да представи футуристичната и агресивна визия на автомобила, която изпреварва времето си, според компанията.

Описанието на клипа в официалния YouTube канал на марката гласи: „Вдъхновяващо музикално видео, съчетаващо уникално местоположение, експресивен танц и необикновен концептуален автомобил.“

Шуменският паметник е построен през 1981 г. и показва историята на Първата българска държава. Архитектурният комплекс включва огромни фигури на българските владетели Аспарух, Тервел, Крум, Омуртаг Борис I и Симеон I. Най-голямата скулптура е посветена на Създателя на българската държава – хан Аспарух, който забива меча си в земята и изрича думите: „Тук ще бъде България! – под това небе, на тази земя“.

Комплексът се състои от 8 бетонни елемента, които образуват две полуоткрити зали. По мемориала са изобразени още военни победи и приемането на славянската писменост.

Видеото за рекламата е снимано през септември, като според регионални медии, пътят към паметника е бил затворен и е пазено в тайна точно какви снимки се осъществяват на мястото, съобщава bTV.

Новият модел ще започне да се продава от следващата година, като се представя за най-скъпия и мощен кроуоувър на германската марка, но същевременно и екологичен.

BMW Concept ХМ се състои от 4,4-литров V8 двигател и електродвигател с обща мощност 750 к.с. Въпреки че е изграден като прототип на моделите Х5, Х6 и Х7, новият флагман на марката има напълно различна визия. Цените все още не са обявени, но се очаква да стартират от около 130 000 евро -150 000 евро.

По публикацията работи Снежина Раева