Проф. Начев: Недостатъчни са ограниченията срещу Covid-19, трябва да са по-радикални

blank
Кадър: vBox7

Не можем да се върнем към стария си начин на живот, когато нямаше коронавирус, смята директорът на болница „Света Екатерина“ 

„На фона на ограниченията, които се вземат в Европа, това, което се предприема като мерки у нас е правилно, но недостатъчно. Според мен трябва да сме по-радикални. Мерките трябва да са по-строги. Като цяло те не се спазват и няма контрол”. Това заяви в студиото на „Събуди се” директорът на болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев.

По думите му призивите, които се чуват по медиите –  за отпадане на мерките и „завръщането към нормалния начин на живот”, какъвто е бил преди, трябва да бъдат инкриминирани. „Ние не можем да се завърнем към стария си начин на живот. Тогава нямаше вирус”, категоричен е той.

„Когато е поставен на карта животът на хората, особено в една страна като България, където демографската криза е сериозна и има прогнози, че през 2055 година ще бъдем под 5 млн. души, да неглижираш смъртта на толкова много хора не е правилно“, каза още проф. Начев.

Директорът на болницата каза още, че смъртността при хората, които са преболедували вируса е много по-висока, отколкото при тези, които не са го преболедували.

По публикацията работи: Мариела Анастасова