„Продължаваме промяната“: Днес водим разговори с три партии, отказваме условията на „Възраждане“

blank
Кадър: NOVA

Първата политическа сила в страната при обработени над 99% протоколи, вече води разговoри с някои партии за съставяне на кабинет

„Днес говорим с „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“. Предвид динамичната ситуация в техните ръководства, разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме“, заяви пред БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния вот.

По-рано днес БСП потвърди, че ще участва в преговорите за съставяне на правителство с мандат на ПП. Корнелия Нинова обяви, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев.

„Приехме тази покана. Започнахме преговори за правителство. Разбира се, в този разговор си казахме, че първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединение. Ще работим след това във формат на експертни групи, които по секторни политики да разговарят в подробности за програма на бъдещо правителство“, заяви Нинова.

Засега от „Има такъв народ“ отказват коментар, а от „Демократична България“ потвърдиха пред БНР, че в късния следобед ще се срещнат с представители на „Продължаваме Промяната“.

Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

Партия „Възраждане“ би преговаряла за подкрепа на бъдещ кабинет с ПП само при ангажимент от тяхна страна за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради COVID кризата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов по-рано днес.

„Преди да започнем разговори, ние искаме да разберем ще отпаднат ли всички ограничителни мерки, ще отпадне ли изискването децата ни да бъдат тествани, защото ние искаме децата ни да се върнат в училище“, заяви председателят на новия „играч“ в парламента.

От „Продължаваме Промяната“ не приемат условието на „Възраждане“, посочи Даниел Лорер.

По публикацията работи: Мариела Анастасова