Времето се променя: Температурите падат значително. Ето кога

292

В неделя облачността ще е предимно значителна, след обяд ще се разкъсва и ще намалява. Вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутринта на места в низините и котловините отново ще има условия за образуване на мъгла.

Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните – между 15° и 20°. В понеделник денят ще започне с предимно слънчево време, но отново в равнинната част от страната сутринта ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър и температурите ще са с 2-3 градуса по-високи.

След обяд от северозапад ще започне ново увеличение на облачността, което през нощта срещу вторник ще обхване цялата страна.

През следващите дни с усилване на вятъра от север-североизток ще прониква студен възух и температурите ще се понижат значително. Времето ще бъде облачно, ще има и валежи, предимно слаби, във вторник на повече места в Северна България, а в сряда и в южните райони.

В четвъртък и петък вероятността за валежи е по-малка. Вятърът ще отслабне и отново в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или значителна инверсионна облачност, която временно ще се разкъсва в следобедните часове.