Директор на столично училище: Няма да карантинираме цял клас при един положителен тест

94

Както преди няколко дни съобщи образователният министър, очаква се най-рано учениците да се върнат в клас на 10-ти ноември. Това ще се случи, ако доставката на тестовете не закъснее

По думите на директора на столичното 145-то ОУ „Симеон Радев“ Антоанета Михайлова все още няма яснота кога ще бъдат доставени тестовете, но намерението е на 10-ти децата да се върнат в училище.

„Няма да бъде карантиниран цял клас при един положителен тест, само конкретното дете ще бъде изолирано вкъщи“, заяви тя.

Директорът не смята, че трябва да има едновременно онлайн и присъствено обучение, затова като вариант остава асинхронното обучение – освен часовете по норматив, учителите ще обучават допълнително ученици под карантина. И споделя, че над 90% от родителите желаят присъствено обучение, защото го смятат за по-ефективно.

Според зам.-директора Гергана Миленова пък процесът на тестване ще се осъществява в самото училище. Ще бъдат осигурени и маски и ръкавици за пробовземането.

На този фон в село Тишевица родителите също предпочитат децата им да учат в клас. Директорът на местното училище Димитър Костов казва, че според анкета, направена сред родителите в селото, тестовете са приети добре и дори се предпочита да се правят още на входа.

По публикацията работи: Мариела Анастасова