Министър Георги Панайотов раздава награди за 1 ноември

88

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще награди български институции, известни дейци в областта на културата и общественици, съобщиха за медия „Нова Варна“ от Министерство на отбраната.

В Деня на народните будители утре, 1 ноември, министърът на отбраната Георги Панайотов ще награди български институции, допринесли за развитието на културата и изкуството, общественици със заслуги за възраждането на българския национален дух, допринесли за съхранението и развитието на традициите в Българската армия, и известни български дейци в областта на културата. Тържествената церемония ще започне в 11.00 ч. в Министерството на отбраната.

Със специално разработен за празника почетен плакет на Министерството на отбраната ще бъдат отличени Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Националното училище за танцово изкуство в София, Негово Високопреосвещенство Великотърновският Митрополит Григорий, Протойерей Серафим Янев, писателят, поетът, драматургът и есеистът Калин Донков и Формация Студио Балкантон.

На церемонията ще присъстват началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите на отбраната Пламен Йорданов и Александър Петков и заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и генерал-лейтенант Цанко Стойков.