Защо е толкова полезно киселото мляко

232
blank
- Реклама -

Едва ли знаем достатъчно за полезните свойства на киселото мляко. Диетологът Наталия Кушнир обясни как ежедневната консумация на кисело мляко ще се отрази на състоянието на организма.

Според нея лакто и бифидобактериите, използвани като базови култури нормализират работата на червата и храносмилането като цяло, предаде DarikNews.

„Заедно с киселото мляко ще получите доза лесно смилаем протеин. Има различни кисели млека: сладки, кисели, натурални и с различен процент на съдържание на мазнини. Най -добре е консумирате натурално кисело мляко. Идеално за тялото е, ако го консумирате вечер, като прибавите към него шепа овесени ядки“, съветва специалистът.

- Реклама -

Факт е, че освен пробиотици, киселото мляко съдържа голямо количество витамини и минерали. То е богато на калций, който е в основата на здравите кости, зъби и нокти. Това ги прави по -силни и по-устойчиви на външни влияния. Витамините от група В, фосфор и магнезий в състава на киселото мляко имат положителен ефект върху кръвоносната система и стабилната сърдечна функция. Също така, кръвоносната система се влияе от факта, че киселото мляко понижава нивата на холестерола в кръвта. Това намалява риска от сърдечни проблеми и хипертония. Редовното приемане на кисело мляко всеки ден стабилизира кръвното налягане.
кисело мляко

Киселото мляко е много полезно, ако искате да нормализирате теглото си. Първо, продуктът съдържа ензими, които помагат за доброто смилане на тежки храни. Второ, той е идеален като лека закуска: доста засища и намалява апетита. След киселото мляко обикновено няма желание да се яде нищо друго. Освен това помага за борба с навика постоянно да се хапват сладки неща като бисквити или бонбони.

Друг плюс на киселото мляко е, че не е скъпо и се намира във всеки магазин. Ако сте подложени на стрес или усилен умствен труд можете да си вземете почивка и да закусите с чаша кисело мляко. Това ще насити тялото с хранителни вещества и ще подобри мозъчната функция.

- Реклама -