Мощно земетресение в Япония: Пострадаха 52 души

55

Силно земетресение разтърси Япония вчера. Най-малко 52 души са пострадали при земния трус, предаде ТАСС

Токио и околните префектури бяха разтърсени от силно земетресение с магнитут 5,9 по скалата на Рихтер. Първоначално трусът е докладван като 6,1 а по -късно е понижен от Метеорологичната агенция.

Епицентърът на трусовете е бил на границата на префектурите Токио и Чиба на дълбочина от 75 километра. Не беше обявена опасност от цунами, но местните сеизмолози предупреждават за възможност за силни вторични трусове. Няма данни за извънредни ситуации в японските ядрени обекти в резултат на земетресението.

Най-малко 52 души са пострадали при силното земетресение. По-голямата част от жертвите са получили синини и охлузвания, но част от хората са със сериозни наранявания и фрактури.

Най -голям брой пострадали хора има в японските префектури Сайтама и Чиба.Към момента движението по повечето железопътни линии и в столичния район и линиите на метрото е възстановено.

Прекъсвания и закъснения в движението обаче се наблюдават почти навсякъде, а опашки с чакащи хора се извиха на гарите. По време на сутрешния час пик над 140 влака не напуснаха линията, което попречи на близо 130 000 души да пристигнат навреме.

 

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова