Моряк от заседналия кораб Vera SU: Мениджърът на екипажа ни заплашва

755

Моряците на борда на кораба Vera SU се страхуват за животите си. Вече 15-ти ден плавателният съд стои заседнал край скалите на Камен бряг.

Освен притесненията, моряците не са получавали и заплати. Това стана ясно след разговор на БНТ с един от членовете на екипажа. Според документ, собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

15-и ден корабът остава блокиран край брега край Яйлата, а с това и съдбата на екипажа остава неясна. Оказва се на борда обстановката далеч не е толкова спокойна, колкото изглежда от брега.

Морякът е пожелал да остане анонимен, тъй като се страхува за работата си. По думите му екипажът не е получил заплати.

„Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право“, казва морякът.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души.

„14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”.

Според моряците са проведени разговори с представители на компанията в Лондон и Варна, но без резултат. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани.

„Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си“.

По публикацията работи: Мариела Анастасова