Разбиха най-мащабната мрежа за трафик на кокаин в Европа: Задържаните са над 60

blank
Снимка: МВР, Архив

По данни на испанската полиция са задържани 61 лица, като те са предимно от Балканите 

Испанската полиция разби най-голямата според нея мрежа за трафик на кокаин в Европа. Арестувани са 61 заподозрени и са иззети 4 тона кокаин, предаде ДПА.

Полицията потвърди, че задържаните са предимно от Балканите. Освен кокаина, са иззети 2,5 тона марихуана и големи суми пари в брой, пише БТА.

Разследването, довело до разбиването на мрежата, било оглавено от Европол и включвало полицаи от Германия, Хърватия, Словения, Сърбия, Колумбия и САЩ.

Бандата вкарвала в Европа от Южна Америка големи количества кокаин и го пласирала на континента. Наркомрежата била разбита, след като в Испания пристигнала пратка от 1,25 тона кокаин, превозен до Европа с кораб от Бразилия.

Полицията заяви, че разследването е било сложно, тъй като водещите членове на групата не се задържали за дълго на едно място.

Освен това бандата разполагала с огромни финансови ресурси. Функциите на отделните членове, маршрутите, контактите им, както и пътят на наркотика от Южна Америка до всяка европейска страна, са установени постепенно в хода на щателно и продължително наблюдение.

По публикацията работи: Мариела Анастасова