Задава се ретрограден Меркурий: Кои зодии ще усетят влиянието му най-силно

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Това е третият и последен път за тази година, в който Меркурий ще стане ретрограден

На 27 септември навлизаме в последния ретрограден Меркурий за тази година. За съжаление есенният  ретрограден Меркурий ще предизвика хаос в животите ни, като той ще влезе в нерешителния знак на Везни.

Този транзит е известен с това, че ни дава три до четири седмици чиста космическа драма, неправилно общуване и злополуки. Колективът е пред сериозен хаос, особено що се отнася до любовния ни живот. За зодиакалните знаци, най -засегнати от есенния ретрограден Меркурий през 2021 г., този период ще бъде изключително тежък, пишат от Actualno.

- Реклама -

Ето кои зодии ще бъдат най-силно засегнати в този период:

Овен

Ретроградният Меркурий силно удря партньорствата ви, Овен, така че внимавайте какви думи подбирате, когато става въпрос за комуникация с половинката ви. Към сместа е добавен и Хирон, астероидът, представляващ нашите дълбоки рани, създаващ опозиционен аспект с Меркурий. Избягвайте да взимате импулсивни решения или да действате повлияни от емоциите си. Вашата импулсивност може да попречи на това, което искате да кажете, затова говорете от място на съпричастност.

Рак

Може да се почувствате неловко по отношение на емоционалната си сигурност, а старите семейни рани могат да изплуват на повърхността. Актът на обезценяване на всяка тежест, която може да носите в сърцето си, може да бъде терапевтичен. Изпразнете ума си, отървете се от ненужните вещи в дома си и всичко останало, което ви пречи да продължите напред.

Везни

Подгответе се за грубо пробуждане, Везни! Ретроградният Меркурий обикаля в дома на личността ви, като насочва вниманието към някои от вашите сенчести качества, известни още като най -лошите ви навици. Не се изненадвайте, ако започнете да измервате доверието си въз основа на одобрението на другите. Везните жадуват за баланс и хармония и са склонни да правят жертви, за да поддържат мира с другите. Използвайте следващите няколко седмици, за да помислите върху това как се изразявате комуникативно чрез писане, поезия и дори своя вътрешен диалог.

Козирог

Меркурий се върти във вашия дом на целта и работата, така че бъдете особено внимателни как общувате с колеги и връстници. Зародило се напрежение между вас и началниците ви може да ви предизвика да търсите нова работа. Опитайте се да не взимате прибързани решения и да се заземите с разходки сред природата, туризъм, и медитация.

Въпреки неприятностите някои зодии ще преминат през ретроградния Меркурии съвсем спокойно, без каквито и да е било проблеми:

Скорпион

Представителите на този знак ще усетят влиянието на планетата на по-лично ниво. Очаква се да бъде активиран техният дванадесети дом – на духовен растеж, което е в техен плюс за развитието им.

„Скорпионите вероятно ще преживеят моменти на прозрение, включващи техните мечти и вътрешната им психика“, казва пред Bustle астрологът Луми Пелинку. Според него, в следващите дни те не бива да се страхуват от романтика и от това да мечтаят. Освен това, ще имат възможността да изразят себе си чрез изкуство, с което да осъществят своя подем.

Водолей

Възможно е да имат трудна комуникация на работното място, но във вътрешния им свят ще има хармония по време на Ретроградния Меркурий. Той ще повлияе върху промените в дома, които се отнасят до тяхната лична експанзия и философия.

„Водолеите трябва да са проницателни и да не обръщат внимание на мнението на другите“, казва още Пелинку. Според специалиста, транзитът на планетата ще позволи на Водолеите да осмислят своята идеология, да научат нещо ново и да посетят непознати места.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

- Реклама -