Мнение на диетолог: Кога и как е най-добре да пием кафето си

163
blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Специалист диетолог съветва кога и как е най-подходящо да пием кафе. Това е напитка, с която започва денят на много от нас. Но знаем ли как да пием кафето правилно. 

Много хора обичат да започнат деня си с гореща чаша кафе. Кога е най-доброто време за консумация на тази напитка, съветва

Според диетологът Ирина Лизун, сутринта е идеално време за консумация на кафе, но само при едно условие: напитката може да се консумира само с храна или след хранене, иначе може да бъде вредна за стомаха, предаде NOVA.

- Реклама -

„Кафето стимулира производството на стомашен сок и ако пиете кафе на гладно, може да получите болка, дискомфорт, киселини“, предупреди Лизун.

Защо кафето на гладно е опасно?

През деня кафето не трябва да бъде заместител на обяда, тъй като тази напитка не съдържа хранителните вещества, от които човек се нуждае. За някои хора кафето е забележимо ободряващо, така че хора с проблеми със съня не трябва да го пият вечер.
„Кафето има стимулиращ ефект, затова не се препоръчва да се пие три до четири часа преди лягане. За хората, които имат нарушения на съня, кафето трябва да се консумира само сутрин“, казва още диетологът.

- Реклама -