Стефан Янев очаква да оглави новото служебно правителство

blank
Кадър: Novini.bg
- Реклама -

Очакванията на сегашния служебен премиер Стефан Янев, са той отново да заеме същия пост в новия кабениет. Състава на новото правителство Радев ще обяви в утрешния ден.

„Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации”, каза Янев по време на откриването на учебната година в Габрово, пише NOVA.

„Дали ще има нови политически формации зависи от хората. Ако на гражданите им липсва нещо, то такива формации ще има”, добави той.

- Реклама -

„Свършихме прекалено много неща. Предвид политическата ситуация се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща. Трябваше да взаимодействаме с парламента, за да внесем корекции в бюджетните актуализации”, каза още Янев.

Янев добави, че българските граждани могат да бъдат спокойни, защото в страната има наличен финансов ресурс, който да се справи с предстоящите кризи в страната.

Министър-председателят Стефан Янев и членове на Министерския съвет ще представят днес какво се свършили за последните четири месец.

По публикацията работи: Мариела Анастасова
- Реклама -