Българин в Гърция: Мерките са сериозни, хората губят работата си, ако не се ваксинират

blank
Колаж: "Нова Вест"
- Реклама -

Гръцките медици разполагаха със срок до 1-ви септември, за да си поставят ваксина срещу Covid-19. Тези, които не пожелаха да го направят, а техният брой е голям, бяха изпратени в неплатен отпуск, заради своя отказ.

„Мерките в Гърция са доста сериозни. Не сме убедени доколко те са правилни. Тези мерки, които се налагат, са по-скоро необосновани. Целенасочено хората се принуждават да се имунизират, въпреки че всъщност не е задължително. Така поставени, нещата отиват към задължителна ваксинация, тъй като не са сведени до личен избор. Хората са принудени да се имунизират, за да запазят работните си места и да ползват обществени услуги“, посочи председателят на Сдружението на българите на остров Крит Петър Анастасов в ефира на „България сутрин“.

Той сподели, че ограниченията са започнали много отдавна, но в момента са изключително строги.

- Реклама -

„Постоянно слушаме информация по телевизията кой може да пренася заразата. Трябва целенасочено някой да застане и да обясни какви са предимствата на ваксините, колко са болните. Проблемът е, че не се поднася информация на гражданите. Цифрите се изнасят негативно, само в едната посока. Няма друга болест, при която да е проследено от 20 години насам колко са болните. Трябва да знаем действителната опасност на тази болест, за да бъдем убедени, че трябва да се ваксинираме“, коментира Анастасов.

Председателят на Сдружението на българите на остров Крит каза още, че липсва цялостна характеристика за здравословното състояние и възрастта на болните, починалите и заразените.

„Избор щеше да бъде, ако всички хора бяха третирани равноправно. Специалисти обясняват на хората, че всички имат възможност да пренасят заразата, без значение дали са имунизирани, претърпели заболяването или не са ваксинирани. Ако всички хора могат да пренасят заразата, защо тогава тестът е само за тези, които не са се ваксинирали? Тук идва дискриминацията. Всички могат да използват нещо, но само ваксинираните няма да плащат“, уточни Анастасов.

По публикацията работи: Мариела Анастасова
- Реклама -