Доц. Мангъров: Когато човек с COVID-19 стигне до интензивно отделение, то той вече е пътник

2662
blank
Кадър: bTV
- Реклама -

Доцент Атанас Мангъров отново изрази своето крайно мнение относно коронавируса. По негови думи , когато човек стигне до интензивно отделение, то той вече е пътник. Не е вярно, че преболедувалите имат имунитет от 6 месеца до 1 година.

По думите му всеки, който иска нека да отиде и да се ваксинира, но той трябва да подпише информирано съгласие, че след това каквото и да му се случи – си е негова отговорност. „Не зная какво може да му се случи, няма данни“, заяви още той, предаде btv.

Д-р Аспарух Илиев е категоричен, че може би Мангъров живее в 38-година, но сега сме 80 години напред. „За всяка медицинска манипулация се изисква информирано съгласие. Това означава, че човек е запознат с информацията в листовката. Не се съмнявам в ефикасността на ваксината“, каза още той.

- Реклама -

Мангъров се обърна към Илиев с думите, че няма как човек, който се занимава с мишки и плъхове да му говори за лечение на хора.

„Пфайзер получи разрешение в САЩ, тя вече не е в експерементална фаза“, заяви Д-р Борис Таблов. По думите му от 10 души в едно отделение, 9 стигат до интубация, а 1, който е ваксиниран, го изкарва леко.

„В момента в отделението ми има един ваксиниран от 33-ма пациенти. Когато човек тръгне да се ваксинира трябва да знае, че тези ваксини не са проучени както трябва“, каза доц. Мангъров.

„80% от ваксинираните в Европа нямат никакви сериозни проблеми“, каза д-р Илиев и допълни, че всеки в Европа носи отговорност и тя е ясно дефинирана.

Д-р Таблов се обърна към доц. Мангъров с думите: Не разбирам как е възможно лекар да казва на хората да не се защитят. Има една смъртност, която е излишна. Моят апел е все пак хората да се ваксинират.

- Реклама -