Операция спира Федерер от тениса за месеци (ВИДЕО)

20

Тенисистът Роджер Федерер ще се подложи на нова операция на коляното, което ще му попречи да играе тенис за доста дълго време. Това обяви самият той в социалните мрежи.

„Здравейте, Роджър е, надявам се да сте добре. Искам да ви уведомя какво се случва с мен след „Уимбълдън“. Както можете да си представите, положението не е лесно. Направих много прегледи на коляното си, събрах възможно най-много информация, след като се нараних допълнително по време на сезона на трева на „Уимбълдън“. Това не е начинът, по който мога да продължавам.

Казаха ми, че за да се чувствам добре в дългосрочен план ще е нужно да се подложа на операция, така че реших да се подложа на такава. Ще бъда на патерици за много седмици и извън тениса за много месеци.

Ще бъде трудно, разбира се, но знам, че това е правилното решение, защото искам да съм здрав, да мога да бягам в дългосрочен план. Искам да си дам и зрънце надежда, че мога да се завърна в Тура под някаква форма. Реалист съм, не ме разбирайте погрешно – знам колко е трудно на тази възраст да преминеш през нова операция. Ще опитам, искам да съм здрав, ще премина през рехабилитационния процес, докато все още съм активен, което ще ми помогне в този период.

Благодаря ви предварително за всички съобщения, защото най-вероятно ще има много такива. Винаги сте били невероятни и сте мислили за мен, някои страдат с мен, някои искат да ме видят отново на корта, отново усмихнат – оценявам това „, каза Федерер във видеообръщение.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

По публикацията работи: Мариела Анастасова