Царското семейство: Българският народ няма да плаща за двореца „Врана“

blank
Снимка: Facebook/Н.В. Цар Симеон ІІ
- Реклама -

Царското семейство излезе с официална позиция относно решението на САС по делото за Двореца „Врана”

Те определиха като „злонамерени“ и „стари“ слуховете, че  сега Царското семейство ще заведе дела за обезщетения, затова, че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти.

„Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи“ се казва в съобщението.

- Реклама -

„Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно – не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение“.

„Също така следва да се повтори, че Дворецът „Врана“, още откакто е върнат на Царското семейство с единодушното решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, за да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен“ пише още в съобщението.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

- Реклама -